ZIUA ARMATEI, SĂRBĂTORITĂ LA POALELE TURNULUI CHINDIA

ZIUA ARMATEI, SĂRBĂTORITĂ LA POALELE TURNULUI CHINDIA

Ziua Armatei Romane este sărbătorită pe 25 octombrie. Ca în fiecare an, de Ziua Armatei Române sunt organizate manifestări în principalele garnizoane din țară. La Târgoviște manifestările s-au desfășurat la poalele Turnului Chindia. Cei prezenți au putut viziona defilarea militarilor, dar și o expoziție cu tehnică și armamentul din dotarea armatei. Cei mai încântați au fost copiii.
Armata Română este celebrată în țara noastră pe 25 octombrie. La această dată, în 1944, Armata Română a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959. Ziua de 25 octombrie este legată în mod direct de Regele Mihai I al României, care, în 1944, era comandatul suprem al Armatei. La Târgoviște manifestările dedicate acestei zile au fost organizate la poalele Turnului Chindia.
Cu ocazia manifestărilor, a fost organizată și o expoziție de tehnică militară și armament. Copiii au avut ocazia să afle detalii despre activitatea militarilor și să admire dotările.
Manifestările s-au încheiat cu defilarea militarilor.

Comenteaza

comentarii

reclama ta