WEEKEND CANICUAR ȘI LA MUNTE

Astazi a plouat torential si in Bucegi, dar in weekend valul de canicula care s-a asternut peste Romania a atras mii de turisti în statiunile de pe Valea Prahovei!In speranta ca vor gasi temperaturi acceptabile, turistii s-au refugiat sambata si duminica in staţiunile montane dar nici aici nu au avut parte de racoarea mult cautata. Cei drept, la altitudini de peste 1800 de metri, temperaturile au fost ceva mai rezonabile iar la amiaza termometrele aratau 26 de grade.

Dacă în zonele de la șes a fost instaurat codul roșu de caniculă cu disconfort termic și temperaturi extreme ce depășesc 42 de grade Celsius, pe crestele montane vîntul a adiat ușor. La Sinaia, Buşteni sau Azuga s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi din acest an. Proverbiala “răcoare de la munte” nu s-a simţit pe deplin iar turiştii au încercat să facă faţă aşa cum au putut. În speranţa că la altitudini mai mari vor găsi racoarea mult căutată, foarte mulţi turişti au pornit  cu telegondola sau telecabina în drumeţii pe traseele  montane.

Salvamontiştii au patrulat  pe cele mai aglomerate trasee şi i-au sfătuit pe turiști să poarte îmbrăcăminte de culori deschise, să aibă tot timpul rezerve de apă la îndemână şi să nu se abată sub nicio formă de pe potecile marcate. Astazi a plouat,dar de maine,treptat,canicula reapare,spun meteorologii.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta