VREMEA SE ÎNCĂLZEȘTE PÂNĂ LA PAȘTE

VREMEA SE ÎNCĂLZEȘTE PÂNĂ LA PAȘTE

După ce săptămâna a debutat cu vreme mohorâtă, vânt și ploi, de miercuri meteorologii anunță o încălzire treptată, astfel că până în ziua de Paște temperaturile vor ajunge să depășească normalele perioadei. În această săptămână, vremea va fi schimbătoare, ploile se vor mai semnala în primele zile, iar la munte, pe creste înalte va cădea lapoviță și chiar ninsoare.
ANM a emis prognoza pentru intervalul 22 aprilie-5 mai. Astfel, în prima săptămână de prognoză temperatura aerului va crește, în medie, de la 14 grade, până la 22 de grade în data de 27 aprilie, astfel încât vremea va deveni normală din punct de vedere termic. Apoi variațiile termice diurne nu vor fi importante, iar media lor se va situa în jurul valorii de 23 de grade. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse cel mai probabil pe 27 aprilie. Excepție va face perioada 24-26 aprilie, când șansele de ploaie vor fi extrem de reduse.
Pentru duminică, meteorologii anunță vreme frumoasă. În Capitală, temperaturile se vor încadra între 18 și 11 grade C, cerul va fi parțial însorit. Și la munte temperaturile cresc ușor. Minimele și maximele termice se vor încadra între 15 și 7 grade C. Vântul va sufla cu 17 km/h la rafală.

Comenteaza

comentarii

reclama ta