VREMEA, LA EXTREME

VREMEA, LA EXTREME

Luna mai a adus vreme la extreme în România. Într-o singură zi s-a trecut de la temperaturi aproape de praguri istorice la vijelii și grindină. Duminică în mai multe județe din regiune au fost episoade de ploaie torențială însoțite de vijelie și grindină. Nici zilele următoare nu vor mai liniștite. Va predomina vremea deosebit de caldă însă atmosfera va rămâne una instabilă cu averse spontane cu carater torențial și descărcări electrice. Izolat va cădea grindină.

De la 29 de grade Celsius, vremea a schimbat foaia rapid duminica si au aparut brusc ploi de scurta durata, dar cu caracter torential si descarcari electrice. In mai multe zone a cazut grindina si au fost vijelii.

Luni vremea se menține caldă, dar şi în general instabilã. Vântul va avea unele intensificãri în estul şi sud-estul ţãrii, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor, posibil şi cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 28 de grade, iar cele minime, în general, între 5 şi 17 grade.

Instabilitatea atmosferică se va menține în primele zile ale săptămânii. Temperaturile vor urca în fiecare zi aproape de 29 de grade, însă după-amiezile și serile vor fi marcate de episoade de ploaie, vijelii și izolat va cădea grindină.

Comenteaza

comentarii

reclama ta