VREMEA CAPRICIOASĂ A FĂCUT VICTIME PE ŞOSELE

VREMEA CAPRICIOASĂ A FĂCUT VICTIME PE ŞOSELE

 

Vremea capricioasă şi modul lent de intervenţie al autorităţilor au făcut, din nou, victime pe şosele! În judeţul Dâmboviţa, pe DN72, la Răzvad, un tir şi o cisternă au intrat în coliziune, provocând un eveniment rutier de amploare. Se pare că şoferul tirului a încercat să depăşească o maşină parcată neregulamentar şi a izbit cisterna, care venea din sens opus. Din accident a rezultat o singură victimă, şoferul de pe tir, care are răni la picior şi la cap. Probleme pe şosele au fost în toată Regiunea Muntenia-Sud, din cauza carosabilului acoperit cu gheaţă şi zăpadă, pe care autorităţile nu au intervenit la timp.

„Drumul morţii” din judeţul Dâmboviţa, adică DN 72, a fost din nou „gazda” unui eveniment rutier în care au fost implicate un autotren şi o cisternă. Şoferul tirului a fost nevoit să ocolească o maşină parcată după voia conducătorului auto, în mod neregulamentar. Din sens opus venea o cisternă. Şoferul acesteia a încercat să evite impactul, însă, s-a oprit într-o altă maşină, care venea din sens opus. Totul s-a întâmplat în contextul unui carosabil ud, iar vizibilitatea era redusă din cauza ninsorii abundente.

Singura victimă a fost şoferul tirului.

Din fericire, niciunul dintre camioane nu era încărcat. Accidentul s-a produs pe fondul vremii capricioase, care a provocat probleme în întreaga Regiune Muntenia-Sud. În judeţul Giurgiu, şoferul unui autoturism a derapat şi a pierdut controlul volanului. A intrat cu viteză într-un stâlp electric, în localitatea Bâcu. Stâlpul s-a prăbuşit peste maşină. A intervenit Detasamentul Bolintin Deal cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă dotată cu modul de descarcerare. Şoferul a fost transportat la spital. În judeţul Argeş, situaţia este „albă”. La Topoloveni, carosabilul nici nu se mai vede din cauza zăpezii. Nu s-a intervenit cu niciun utilaj până la orele dimineţii. În Piteşti, pe Calea Dragăşani s-a format un adevărat patinoar pe carosabil. La fel şi lângă Piteşti, în comuna Bradu. S-a circulat foarte greu şi de la Piteşti spre Râmnicu-Vâlcea, din cauza drumului necurăţat. În zona Milcoiu şoferii au reuşit să urce cu lanturile montate pe roţi.

La Cotmeana, în judeţul Prahova, a avut loc un accident mortal. O femeie de 46 de ani a murit şi două adolescente de aproximativ 22 de ani au fost rănite. Şi şoferul maşinii care a derapat din cauza carosabilului alunecos a fost rănit grav şi transportat la spital. Internaţii au semnalat şi faptul că la Mioveni, utilajul de deszăpezire circula pe străzi, dar cu lama ridicată. Concluzia? Autorităţile au fost luate, din nou, prin surprindere de vremea specifică sezonului hibernal, chiar şi la sfârşitul lunii februarie. Semn că în în cele patru luni de iarnă blândă de care am avut parte, n-au avut timp să se pună la punct cu cele necesare pentru intervenţia rapidă pe şosele.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta