VREME SCHIMBĂTOARE ÎN PREAJMA PAŞTELUI

VREME SCHIMBĂTOARE ÎN PREAJMA PAŞTELUI

 

Vreme frumoasă în prima zi de Paşte şi instabilă în următoarele două. Prognoza meteo s-a dat în condiţiile unei primăveri extrem de capricioase, care parcă încearcă să ne plictisească. De la temperaturi de vară valorile scad sub limita celor specifice perioadei. Dar ne-am obişnuit cu astfel de schimbări, iar românii profită de fiecare zi cu soare.

Jucăuşa veveriţă este una dintre vestitorii primăverii. Fiecare zi de primăvară dinaintea zilelor sfinte de Paşte, cu soare generos şi cu temperaturi blânde, i-a scos pe părinţi şi bunici din case, pentru ca cei mici să se bucure de vremea frumoasă. Cu rolele, bicicletele, tricicletele, copiii au împânzit parcurile.

Chiar şi adulţii au uitat de cumpărături şi de pregătirile pentru Paşte şi s-au dat la joacă cu micuţii.

În zilele din preajma Paştelui vremea frumoasă şi călduroasă va alterna cu ploile, însă, meteorologii ne anunţă că ne vom bucura de soare. În Regiunea Muntenia-Sud vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, când se va înregistra o medie de 15 grade a temperaturilor maxime. În prima zi de Paşte mercurul din termometre se va situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius şi chiar mai mult. În următoarele două zile de sărbătoare se vor semnala averse, mai ales în zonele montane. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă, în general, între 3 și 6 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor, pe arii restrânse și slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 11 și 15 aprilie.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta