VOR RĂMÂNE FĂRĂ LOC DE MUNCĂ

VOR RĂMÂNE FĂRĂ LOC DE MUNCĂ

După numeroase proteste în stradă ale angajaților Transport Călători Express Ploiești, o nouă veste proastă vine din partea conducerii.  Scenariul conform căruia 10% din angajații TCE ar urma să fie disponibilizați prinde din ce în ce mai mult contur. Soluția de avarie vehiculată de directorul societății va afecta peste 100 de salariați care vor rămane practic fără loc de muncă.

 

 

În prezent, la societatea care asigură transportul public în comun din Ploiești lucrează 1027 de oameni.  Directorul societăţii, Alexandri Nicolae,  a declarat pentru jurnaliștii de la republikanews  că ” organigrama permite anumite restructurări”. Ba chiar are și un scenariu:

 

ALEXANDRI NICOLAE, DIRECTOR TCE PLOIEȘTI

”Dacă vor ajunge la noi cele 50 de autobuze nou-nouţe, aşa cum promite municipalitatea, asta înseamnă că ne putem dispensa de mecanicii care acum le tot repară pe cele vechi, punând piese de la un autobuz la altul.”

 

Practic cei care au menținut până acum microbuzele într-o stare acceptabilă pentru a putea continua traseele vor rămâne fără loc de muncă.

 

ALEXANDRI NICOLAE, DIRECTOR TCE PLOIEȘTI

” Această hotărâre se va lua în Consiliul de Administraţie. Este o soluţie de avarie. Va dura peste o lună, fiindcă sunt anumite etape ce trebuie parcurse în cazul în care vom vorbi de concedieri colective”.

 

A mai declarat directorul TCE. Datoriile acumulate au dus societatea în acest impas, iar în unele situații consiliul local Ploiești ar fi trebuit să vină cu o soluție, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

 

Salariaţii au recurs la tot felul de forme de protest, totul culminând cu declanşarea grevei generale. În ultimul moment au renunţat la această formă de protest, sperând că negocierile cu autorităţile locale şi cele de la centru vor reechilibra situaţia şi vor salva societatea de la faliment.

Comenteaza

comentarii

reclama ta