VOR LOC DE MUNCĂ STABIL, DAR BAC-UL LE PUNE PIEDICI

VOR LOC DE MUNCĂ STABIL, DAR BAC-UL LE PUNE PIEDICI

Își doresc o carieră stabilă, bani, un job interesant, dar bacalaureatul și studiile de lungă durată îi sperie. Tinerii prezenți vineri la Bursa Locurilor de Muncă au avut ocazia să studieze și ofertele școlilor de apărare, militare și ofertele ANP și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Încântați de uniforme, dar și de ideea unui loc de muncă la stat, unii au cerut detalii. Cei mai mulți au trecut însă în fugă pe la stand-uri când au auzit ca trebuie să aibă diplomă de bacalaureat.
Bursa Locurilor de Muncă a fost organizată vineri în toată țara. La Târgoviște oferta a cuprins 700 de locuri de muncă atât pentru cei calificați sau cu studii superioare, cât și pentru muncitorii necalificați.
Dacă cei de peste 45 de ani s-au îndreptat către stand-urile firmelor care ofereau locuri de muncă la depozite, în vânzări, șoferi și manipulanți marfă, pentru tineri au venit cu oferte școlile din domeniul apărării, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și școlile militare.
La standul cu oferta Administrației Naționale a Penitenciarelor, Cora, un câine dresat special pentru intervenție își aștepta cu nerăbdare viitorii colegi. Numai că, tinerii și viitorii absolvenți de liceu au spus PAS când au aflat că trebuie să aibă diplomă de bacalaureat.
Alții nici măcar nu s-au oprit să vadă oferta. Silviu nu mai vrea să treacă prin alți ani de studiu. Se mulțumește și cu un job de ospătar.
În schimb Sorin se gândește serios să aplice pentru un job în domeniul militar.
Alți colegi de-ai săi doar s-au perindat prin sală. Nici măcar nu s-au oprit să afle detalii și nu s-au arătat deloc interesați de un loc de muncă. Așa cum au venit, au și plecat.

Comenteaza

comentarii

reclama ta