VIS ÎNDEPLINIT PE PÂRTIE

VIS ÎNDEPLINIT PE PÂRTIE

Un tânăr a reușit să-și îndeplinească visul pe pârtie! Alexandru Călina din Sibiu, născut în urmă cu 25 de ani, complet nevăzător, a simțit pentru prima dată senzația alunecării pe schiuri pe pârtia Kalinderu. Însoțit de mama sa și un instructor de schi, tânărul a fost echipat corespunzător și a primit informațiile de baza referitoare la practicarea acestui sport.

Prima coborâre a fost făcută sub atenta îndrumare a instructorului pe o porțiune de aproximativ 50 de metri. Senzația aproape ca i-a smuls lacrimi de fericire lui Alexandru.

Alexandru spune că și-a găsit profesorul potrivit pe Internet, după ce de-a lungul vremii a contactat mai mulți instructori de schi dar care, atunci când aflau de handicapul său, refuzau să-l însoțească pe pârtie.

După ce a studiat cazul, instructorul Ștefan Bogdan a reușit cu răbdare mai multe coborâri pe pârtia de începători cu acesta. Pentru a pregăti și a pune pe schiuri un nevăzător este o muncă titanică.

După câteva coborâri pe distanțe scurte care au avut menirea de a-l încălzi și obișnui pe Alexandru cu mediul în care se afla, elevul însoțit de instructor au reușit să coboare cu succes pârtia cu o lungime de peste 200 de metri amenajată în Fun Park.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta