VIROZELE ȘI GRIPA AGLOMEREAZĂ SPITALELE

VIROZELE ȘI GRIPA AGLOMEREAZĂ SPITALELE

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a declarat debutul sezonului gripal în România, în baza raportărilor cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii acute, transmise de către furnizorii de servicii medicale. Într-o singură săptămână s-au înregistrat peste 1150 de cazuri de gripă clinică în țară. Și virozele fac ravagii, astfel că spitalele de boli infecțioase sunt plină. În unele cazuri pacienții stau și câte doi în pat. Medicii avertizează pacienții să se prezinte la control la primele simptome.
Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, iar în urma acestor date, specialiştii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni. Ne putem aştepta la o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri în următoarele săptămâni, a declarat Ministrul Sănătății. În funcție de situația epidemiologică din fiecare zonă, unitățile sanitare sunt responsabile să introducă limitarea accesului vizitatorilor în spitale, în special in secțiile cu risc crescut. Deja mai multe spitale şi centre medicale din toată ţara au introdus măsuri speciale de carantină. Secțiile de boli infecțioase sunt arhipline și în unele cazuri bolnavii stau și câte doi într-un pat.
Până la data de 13.01.2019 au fost vaccinate antigripal 1.244.299 persoane din grupele la
risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății. Cele mai multe cazuri de gripă și viroze s-au înregistrat la persoane nevaccinate.
Medicii recomandă să vă prezentanți la control la primele simptome și să nu folosiți leacuri băbești sau antibiotice pentru că nu sunt recomandate.

Comenteaza

comentarii

reclama ta