VIITORII INFORMATICIENI, PREMIAȚI PENTRU PERFORMANȚE

VIITORII INFORMATICIENI, PREMIAȚI PENTRU PERFORMANȚE

Petrec sute de ore în fața calculatorului și au fost contaminați de virusul tehnologiei. Muncesc, programează, inventează și cuceresc premiu după premiu. Vorbim despre viitorii informaticieni ai țări care au deprins tainele calculatorului de la vârste fragede și care câștigă medalie după medalie la concursurile și olimpiadele școlare.
Adrian este elev la Colegiul Național Nicolae Titulescu din Pucioasa și anul acesta a câștigat locul I și medalia de aur la Olimpiada Națională de Informatică. El este doar unul dintre viitorii programatori ai României. Vrea o carieră în domeniul IT și vrea să rămână acasă pentru a face performanță. Lucrează între 12 și 14 ore pe zi la calculator atunci când se pregătește pentru un concurs, dar spune că nu simte oboseala.
Vlad este cel mai premiat elev dâmbovițean la informatică. Studiează la Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu din Târgoviște. Este pasionat de IT de mic și spune că totul a început ca o joacă. Acum vânează toate concursurile din domeniu și a reușit să obțină performanțe deosebite. Cel mai mult a petrecut 27 de ore la calculator la un concurs-maraton.
Totul începe prin joacă însă este nevoie de multă muncă în acest domeniu, recunoaște inspectorul de informatică din județ. Acesta speră ca tinerii să reușească să facă performanță în domeniul IT în țară.
De altfel, România are un mare deficit de angajați în IT, iar în ultimii ani se confruntă cu o criză de forță de muncă în acest domeniu pe măsură ce noi firme se înfiinţează sau companii din străinătate îşi deschid sedii la noi. Un studiu al Asociaţiei pentru Industria Electronică şi Software arată că e nevoie de 30.000 de IT-iști în întreaga ţară. Cu toate acestea, tineri foarte buni și care au competențe în domeniu se gândesc să meargă peste hotare. Mihai este unul dintre ei.
Toți olimpicii și câștigătorii concursurilor din domeniul tehnologiei informației au fost premiați la Inspectoratul Școlar Dâmbovița. Aceștia au primit diplome și premii oferite de sponsori. Primăriile și Consiliul Județean au anunțat că îi vor premia și cu sume de bani.

Comenteaza

comentarii

reclama ta