VECHIUL DRUM SPRE MARE, O PLĂCERE

VECHIUL DRUM SPRE MARE, O PLĂCERE

Gest inedit al unui fermier francez stabilit in judetul Ialomita. Sătul de maldărele de gunoie, boscheți și buruieni care invadează fiecare margine de drum, francezul a semănat în locul acestora flori aduse tocmai din Franța. Fapta sa i-a lăsat fără cuvinte atât pe oamenii din zonă cât și pe șoferii care tranzitează Drumul Național 2A.

 

Grădina uriașă răsărită în județul Ialomița a fost ideea fermierului francez care se săturase să vadă numai gunoaie si locuri invadate de buruieni si boscheți. Acum, pe kilometri întregi, de-a lungul Drumului Național 2A, între Țăndărei și Giurgeni ,peisajul este cu totul altul. La marginea lanurilor cu grâu și floarea soarelui, au înflorit cârciumăresele, zorelele pitice, albăstrelele și colțunașii.

 

Gestul francezului i-a lăsat fără cuvinte atât pe localnicii din zonă, cât și pe șoferii care tranzitează Drumul Național 2A. Cei care observă banda viu colorată de pe marginea drumului  se opresc să facă fotografii și să admire florile multicolore.

 

În total, fermierul francezul a semănat șase hectare cu flori, trei dintre ele pe un șantier arheologic din apropiere. Arnaud Perrein s-a stabilit în România în urmă cu 17 ani. El lucrează aproape 4000 de hectare în comuna ialomițeană Mihail Kogălniceanu.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta