VAL DE INFECŢII LA BEBELUŞI

VAL DE INFECŢII LA BEBELUŞI

Infecţiile transmise de la mame la nou-născuţi au luat din nou amploare. La Spitalul Judeţean Târgovişte majoritatea bebeluşilor de la secţia de neonatologie sunt pe tratament cu antibiotic. Explicaţia medicilor o reprezintă neglijenţa mămicilor care nu au controalele la zi făcute şi care omit anumite simptome. Cu un sistem imunitar fragil, bebeluşii contactează rapid infecţiile.

În prezent la Spitalul Judeţean Târgovişte, majoritatea micuţilor aduşi pe lume în ultimele zile sunt ţinuţi la spital suplimentar pentru a fi trataţi cu antibiotic. Deşi unele mămici s-au plâns ca ar fi vorba de bacterii contactate în unitatea medicală, reprezentanţii spitalului susţin că nu sunt infecţii nosocomiale şi că de vină pentru situaţia copiilor sunt chiar mămicile. Aceştia susţin că este vorba de un număr mare de infecţii transmise de la mame la bebeluşi.

Medicii susţin că bebeluşii contactează rapid aceste infecţii din cauza sistemului imunitar scăzut. Neglijenţa mămicilor ar fi principala cauză şi lipsa unor controale periodice şi analize amănunţite.

În marea lor majoritate sunt infecţii dobândite înainte de sarcină sau fac parte dintre infecţiile la care mămica nu a fost în prealabil imunizată, prin vaccinare sau autoimunizare după boala infecţioasă. Cei mai expuși riscului de infecție sunt nou-născuții prematuri. În general, copilul alimentat artificial este mult mai expus riscului de infecție deoarece laptele matern conține anticorpi și factori anti-infecțioși pe care produsele artificiale nu le au.

Comenteaza

comentarii

reclama ta