UZINA MIJA, PE UN BUTOI CU PULBERE

Focul care a ars mocnic zile bune la Uzina Mecanica Mija este pe punctul de a se reaprinde. Dupa ce s-au intors la lucru, pentru a onora comenzile, cei 80 de angajati pirotehnisti sunt din nou pregatiti de proteste. Asta, dupa ce conducerea i-a amenintat cu sanctiuni disciplinare, pentru ca s-au opus deciziei de prelungire a programului de lucru si de reducere a drepturilor salariale cu 10%.

[embedplusvideo height=”393″ width=”650″ standard=”http://www.youtube.com/v/324YGMgiZTM?fs=1″ vars=”ytid=324YGMgiZTM&width=650&height=393&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep2278″ /]

Dupa mai multe intalniri si negocieri intre sindicatele care apara drepturile salariatilor de la Uzina Mecanica Mija si conducerea societatii nu s-a ajuns la niciun numitor comun. In continuare, sefii sustin prelungirea programului de lucru de la 6 ore la 7 ore, iar pirotehnistii tin piept atat cat pot. Sunt nemultumiti ca din martie anul viitor vor lucra o luna in plus si nu vor mai primi hrana suplimentara, asta dupa ce au fost deja privati de mai multe drepturi prevazute de conditiile speciale si le-au fost reduse lefurile cu 10%.

Pirotehnistii sunt acum si mai suparati, dupa ce directorul uzinei le-a inaintat somatii prin care le cere sa se prezinte la comisia de disciplina, din cauza protestelor de pana acum. Muncitorii sunt pregatiti ca in orice moment sa recurga din noua la oprirea activitatii.

Urmatorul pas pe care il vor face sindicatele este sa se intalneasca din nou cu cei din Consiliul de administratie, prefectul judetului si conducerea CNR ARM pentru noi discutii si negocieri.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Eduard LEASĂ

Comenteaza

comentarii