URGIE LA MUNTE

URGIE LA MUNTE

Salvamontiştii şi jandarmii montani dâmboviţeni au intervenţii în Muntii Bucegi ca în plin sezon hibernal. Nu doar că sunt alături de turiştii surprinşi de ninsoarea abundentă din luna aprilie, dar s-au apucat să cureţe traseele, de pe crestele munţilor, de copacii doborâţi de vremea rea. Pe timpul nopţii aceştia au înlăturat mai mulţi arbori de pe drum, pentru a le uşura traseul turiştilor.

Nu doar vântul puternic  a doborât copacii bătrâni, aceştia fiind răpuşi şi de greutatea zăpezii.

Mai multi brazi au cedat pe drumul ce leagă Platoul Padina de zona Peştera. A fost din nou nevoie de intervenţia salvatorilor montani pentru degajarea drumului şi o astfel de echipă formată din 2 salvatori montani s-a deplasat în jurul orei 02:30 cu SSV-ul din dotare, precum şi cu materialele necesare pentru deblocarea DJ 714, în zona Lăptici.

În aceeaşi noapte, salvamontiştii dâmboviţeni au fost solicitaţi prin apel la 112 să intervină pentru sprijinirea a şase turişti surprinşi de ninsoarea abundentă pe conturul Lacului Bolboci. Cei şase se aflau în trei autoturisme neechipate corespunzător pentru condiţii de iarnă. Totodată,  jandarmii montani, din cadrul Postului Peştera, au fost chemaţi, tot prin numărul unic de urgenţă 112, să ajute doi tineri să invingă viscolul şi să ajungă la destinaţia dorită.

Cei doi tineri, unul în vârstă de 24 de ani și celălalt de 25 de ani, din București, se aflau în deplasare cu autoturismul pe DJ 713 Dichiu-Piatra Arsă și intenționau să ajungă la o cabană. La un moment dat în zona Blana autovehiculul a rămas blocat în zăpadă, iar turiștii nu și-au mai putut continua deplasarea spre destinație, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, viscol puternic și vizibilitate redusă.

Pentru a nu păţi acelaşi lucru, salvamonţiştii le recomandă iubitorilor de munte să nu se aventureze pe creste în aceaste zile, pentru că au fost emise avertizări meteorologie de ninsori abundente şi viscol. 

Atenţionarea Cod Portocaliu de vreme rea în zona montană este valabilă până în data de 21 aprilie, ora 18.

Comenteaza

comentarii

reclama ta