UN NOU PROTEST LA MEDIU

UN NOU PROTEST LA MEDIU

Ieri greva la Garda de Mediu, astăzi la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Angajaţii au protestat din nou, timp de două ore, în sediile din toată ţara, nemulţumiţi de discrepanţa dintre salariile lor şi salariile celorlalţi angajaţi ai statului. Prima grevă de avertisment nu a fost luată în seamă de autorităţile centrale. Dacă nici cea de-a doua încercare nu este cu noroc, salariaţii de la mediu spun că vor demara greva generală pe perioadă nedeterminată.

Angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului au întrerupt din nou activitatea pentru două ore, după ce, în luna martie au cerut mărirea salariilor, la acelaşi nivel cu ceilalţi angajaţi ai statului. Manifestaţia lor nu a contat pentru guvernanţi, astfel că salariaţii de la mediu au repetat greva.

Angajaţii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi-au pierdut şi speranţa că cineva îi va lua în seamă, dar sunt hotărâţi să continue acţiunile de protest până când guvernanţii vor echilibra salariile tuturor angajaţilor de la stat. În perioada 2009-2015, salariile personalului Agenţiei pentru Protecţia Mediului, mai exact a 1 943 de angajaţi nu au suferit nicio modificare, în ciuda majorărilor salariale înregistrate la stat.

Cei 38 de salariaţi ai APM din județul Dâmbovița nu au părăsit incinta instituției în cele două ore de grevă, între orele 11 şi 13 dar au refuzat categoric să lucreze, în semn de protest.

În timpul protestului, jandarmii au asigurat zona, însă angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului nu au părăsit perimetrul instituţiei.

Comenteaza

comentarii

reclama ta