UN NOU INSPECTOR ȘEF LA ISU DÂMBOVIȚA

UN NOU INSPECTOR ȘEF LA ISU DÂMBOVIȚA

După o lungă perioadă de interimat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița are un nou inspector șef. Este un colonel cu experiență care își desfășoară activitatea în cadrul instituției din anul 2000. Colonelul Mihăiță Păun spune că este la curent cu toate problemele, iar principalele obiective sunt o mai bună pregătire a personalului și îmbunatățirea tehnicii de intervenție.
Colonelul Mihăiţă Păun, noul inspector şef al ISU Dâmboviţa, funcţie pe care a dobândit-o în urma concursului din data de 1 august, este absolvent al Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie A.I.Cuza, promoţia 1999. Între anii 1999-2000 şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Brigăzii de Pompieri Dealul Spirii Bucureşti, iar din luna mai a anului 2000 a îndeplinit mai multe funcţii în cadrul structurilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, funcţii precum: locţiitor comandant la Detaşamentul de Pompieri Moreni, Comandant la Detaşamentul de Pompieri Târgovişte, Împuternicit Şef Centru Operaţional şi Împuternicit Prim-Adjunct al inspectorului şef.
Un exemplu concret este tehnica militară din cadrul inspectoratului, pentru intervenţiile în mediul acvatic, tehnică ce nu poate fi folosită pentru că nu sunt oameni specializaţi în acest sens. În ceea ce priveşte dotările, ISU Dâmboviţa are nevoie urgentă de tehnică destinată stingerii cu apă şi spumă, dar problema este una la nivel naţional. Inspectorul General din IGSU a vorbit recent despre achiziţionarea a 500 de autospeciale noi cu apă şi spumă, ce au capacitate de 5000 l sau de 9000 de litri, care vor fi distribuite în cele 42 de inspectorate judeţene din ţară.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta