ULTIMUL DRUM, PRINTRE RUINE

ULTIMUL DRUM, PRINTRE RUINE

Nici în judeţul Dâmboviţa situaţia nu este mai bună. Convoiul regal va trece şi prin gările din Titu şi Găeşti, ambele în paragină! Şinele de cale ferată abia dacă mai sunt prinse de sol, peroanele sunt pline de găuri, denivelate, iar pereţii gărilor aproape că se prăbuşesc peste călători. Timpul şi-a pus amprenta asupra clădirilor, care altadată erau tranzitate de mii de oameni zilnic. Acum, totul arată ca o ruină uitată în timp, peisaj prin care vor trece şi feţele regale ce-l vor însoţi pe Regele Mihai pe ultimul drum.

Dacă Regele Mihai ar trăi, ar fi dezamăgit să vada în ce stare deplorabilă sunt gările din judeţul Dâmboviţa. Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii insalubre în ţara noastră, motiv pentru care călătorii preferă să circule cu microbuzele sau autobuzele, care deşi sunt vechi arată parcă mai bine decât trenurile. În gara de la Titu, pe unde va trece Convoiul Regal, încă mai găsim câţiva călători şi ei dezamăgiţi de modul în care căile ferate din România au fost uitate.

Doamna Maria urmează acelaşi traseu pe care va merge şi Convoiul Regal, dinTitu până la Curtea de Argeş. Este dezamăgită că nici măcar în aceste momente căile ferate nu sunt măcar curăţate de gunoaie.

La Găeşti peisajul este şi mai sumbru! Gara pare desprinsă din Evul Mediu sau ar putea fi caracterizată drept o clădire părăsită.

Uşile vechi, care nu se mai închid, scârţăie la fiecare adiere de vânt, geamurile lipsesc din gara veche, scaunele sunt rupte, peronul aproape că nu mai există, iar nemulţumirile puţinilor călători care mai merg la gară sunt din ce în ce mai mari.

Prin aceste peisaje insalubre va trece Cortegiul Regal sâmbătă, 16 decembrie. Convoiul va pleca la ora 14 de la Palatul Regal din Bucureşti înspre Curtea de Argeş.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta