UITE SOLUŢIA, NU E SOLUŢIA PENTRU BARAJUL PUCIOASA

UITE SOLUŢIA, NU E SOLUŢIA PENTRU BARAJUL PUCIOASA

În ciuda problemelor grave de la Barajul Pucioasa, locul de unde sunt alimentate cinci localităţi din Dâmboviţa, aleşii PSD-iştii din administraţia locală şi de la Guvern nu reuşesc să se pună de acord nici măcar în privinţa promisiunilor seci pe care le arunca populaţiei.  Cu un grad de colmatare de aproape 80% şi cu probleme grave de contaminarea a apei, Barajul Pucioasa va continua să alimenteze populaţia. Ministrul Apelor prezent în Dâmboviţa nu a putut oferi o soluţie deşi a primit mura-n gura variante pentru rezolvarea problemei.

Barajul de la Pucioasa, principala sursă de apă a patru comune şi a oraşului Pucioasa este o adevărată bombă cu ceas. După incidentele repetate în care aproape 30.000 de oameni au rămas fără apă după ce barajul a fost contaminat cu o bacterie extrem de periculoasă – clostridium şi după ce Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa a livrat apă cu fecale şi a îmbolnăvit sute de persoane, autorităţile competente nu sunt în stare să vină cu o soluţie concretă. Mai grav, PSD-iştii se contrazic între ei. Ministrul Apelor Ioan Deneş venit într-o vizită de lucru în Dâmboviţa nu a ştiut să spună un termen concret pentru rezolvarea problemei. Primarul PSD-ist Constantin Ana s-a contrazis pe această temă cu propriul coleg din PSD aflat la cârma ministerului.

Aşadar un an numai pentru parte de documentare, studii de fezabilitate şi proiect tehnic, toate vizate într-un program operaţional despre care nimeni nu a ştiut nimic până la vizită. În tot acest timp, oamenii din cele cinci localităţi stau cu frica-n sân, apa îi poate îmbolnăvi din nou.

Gunoiul a fost însă ascuns sub preş. Pentru vizita ministrului suprafaţa apei a fost curăţată. Muncitorii au aruncat gunoiul şi pet-urile în containere pentru a masca dezastrul. Dezastru pe care oamenii din zonă îl văd zilnic şi care în 2017 transformase zona într-un focar.

Până când autorităţile se vor pune de acord, oamenii vor trebui să trăiască în continuare cu teamă şi să folosească apa din Baraj.

https://www.youtube.com/watch?v=_be9035RMZw

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta