TURIŞTI SURPRINŞI DE ZĂPADĂ

TURIŞTI SURPRINŞI DE ZĂPADĂ

MUNŢII BUCEGI

Zăpada din luna aprilie i-a luat prin surprindere pe mai mulţi turişti, care sperau să petreacă o zi însorită de primăvară la munte. Ei bine, covorul de nea le-a pus mari probleme celor care s-au grăbit să îşi schimbe cauciucurile la maşină pentru sezonul de vară. Nouă persoane au cerut sprijinul jandarmilor montani pentru a ieşi din impas în zona Peştera şi pentru a se întoarce acasă în siguranţă.

Deşi imaginile par desprinse dintr-un peisaj hibernal, au fost surprinse aproape de jumătatea lunii aprilie, în Munţii Bucegi, unde iarna pare că nu se dă dusă. Jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au primit mai multe apeluri, prin serviciul de urgenţă 112, pentru a sprijini turiştii surprinşi de vremea capricioasă.

Trei adulți și un copil minor din județul Ilfov, doi adulți și un copil minor din județul Botoșani și doi tineri din București se aflau în deplasare cu autoturismele spre Peștera, iar, la un moment dat, în zonele Plaiul Mircei și Table de pe DJ 714 Moroeni-Peștera, nu și-au mai putut continua deplasarea spre destinație. Principala cauză a fost neechiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă. Pe drumul principal s-a format gheaţă, iar autovehiculele nu au mai putut înainta.

În urma intervenției jandarmilor montani, împreună cu Poliția pentru Platoul Montan Bucegi, cei nouă turiști au fost sprijiniți să deblocheze autovehiculele, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

Comenteaza

comentarii

reclama ta