TURIȘTI ISRAELIENI, BLOCAȚI ÎN ZĂPADĂ, PE UN DRUM FORESTIER DIN BUCEGI

TURIȘTI ISRAELIENI, BLOCAȚI ÎN ZĂPADĂ, PE UN DRUM FORESTIER DIN BUCEGI

Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit marți, 15 ianuarie a.c., în sprijinul a unor turiști israelieni aflați în dificultate în Munții Bucegi.
Familia, formată din doi adulţi cu vârsta între 40 și 45 de ani şi un copil minor în vârstă de 8 ani, se deplasa pe DJ 714 Moroeni-Padina și intenționa să ajungă la un loc de cazare din zona Peştera.
La un moment dat, în zona „Bolboci”, din cauza unei erori de GPS au fost direcționați cu autovehiculul pe un drum forestier, unde au rămas înzăpeziți.
Ajunși în zonă, jandarmii montani au constat faptul că turiștii străini se aflau în afara oricărui pericol. Au intervenit prompt pentru sprijinirea acestora, le-au deblocat autovehicul din zăpadă și i-au însoțit pentru a ajunge în siguranță la Peştera, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Comenteaza

comentarii

reclama ta