TURIŞTI ÎNZĂPEZIŢI ÎN ZONA MONTANĂ

TURIŞTI ÎNZĂPEZIŢI ÎN ZONA MONTANĂ

MUNŢII BUCEGI

Deşi primăvara s-a arătat sfioasă la jumătatea lunii martie, în zona montană este iarna în bună regulă! Mai multi turişti au rămas înzăpeziţi în ultimele 24 de ore în Munţii Bucegi şi au avut nevoie de sprijinul jandarmilor montani pentru a ieşi din nămeţi.

În primul caz, un turist din judeţul Prahova a solicitat sprijin prin SNUAU 112, după ce a rămas înzăpezit cu autoutilitara pe care o conducea în punctul „Belvedere” de pe DJ 714, fiind în imposibilitatea de a-şi mai continua deplasarea spre comuna Moroeni.

Jandarmii montani au intervenit în zona indicată pentru deblocarea autovehiculului, iar după aproximativ 2 ore turistul a putut să-şi continue drumul spre domiciliu, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol. În cel de-al doilea caz, 3 dâmboviţeni care intenţionau să ajungă la Peştera au solicitat sprijinul jandarmilor montani, după ce au rămas înzăpeziţi cu o autoutilitară în zona „Table” din Munţii Bucegi. În urma apelului primit pe telefonul de serviciu jandarmii de la Postul Montan Zănoaga s-au deplasat în zona aflată pe DJ 714 pentru a-i ajuta să deblocheze autovehiculul din zăpadă.

După aproximativ 2 ore de intervenţie, autoutilitara a fost scoasă în afara drumului principal cu ajutorul unui buldoexcavator aparţinând angajaţilor de la LDP Dâmboviţa, iar turiştii au fost preluaţi de jandarmi cu maşina de serviciu şi conduşi în condiţii de siguranţă până la un loc de cazare din zona Peştera, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

În cazul în care vă aflaţi în imposibilitatea de a continua deplasarea în zona montană din Bucegi, puteţi cere sprijinul jandarmilor montani la numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă 112.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta