TURIȘTI ATACAȚI DE URȘI

TURIȘTI ATACAȚI DE URȘI

Un grup de turiști care era la un picnic lângă Vidraru a fost atacat de o ursoaică. Oamenii au scăpat cu fuga și au fost salvați de prezența de spirit a unui șofer de autocar care a oprit mașina, iar călătorii au speriat animalul după ce au aruncat spre el cu ce le-a venit la îndemâna.

Ursoaica era însoțită de doi pui și s-a dus către turiștii care stăteau pe pături, după ce făcuseră grătar. Incidentul s-a întâmplat la câțiva kilometri de barajul Vidraru, pe Transfăgărășan, spre Bâlea. Două familii stăteau la un picnic după ce făcuseră grătar când ursoaică s-a repezit spre ei.

Oamenii au început să strige și norocul lor a fost că șoferul unui autocar care trecea prin zonă a oprit, iar pasagerii au coborât și au început să arunce cu obiecte către ursoaica pe care au pus-o pe fugă.

Ursoaica a fost pusă pe fugă de zgomotele făcute de pasagerii autocarului. Doar așa oameni s-au întors la mașină și au plecat imediat.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de incidente în nordul județului Argeș, aproape de Vidraru. Autoritățile sunt în alertă maximă și au făcut în repetate rânduri apeluri către populație.

Pe masa ultimilor doi miniștri ai Mediului stau nenumărate sesizări din Argeș cu privire la atacurile urșilor. Niciuna dintre ele nu a fost luată în seamă pentru că a urșii să fie relocați.

Comenteaza

comentarii

reclama ta