TRIAJE EPIDEMIOLOGICE ÎN ȘCOLI

TRIAJE EPIDEMIOLOGICE ÎN ȘCOLI

În plin sezon de viroze și gripă autoritățile din domeniul sanitar recomandă respectarea tuturor măsurilor de prevenție. Gripa se transmite foarte ușor în colectivități, prin strănut și tuse. Tocmai de aceea profesorii trebuie să fie foarte atenți la elevi, iar în cabinetele de medicină școlară se fac periodic triaje. La creșe și grădinițe, micuții sunt evaluați zilnic. Acolo unde se constată că au febră sau simptome de boală sunt informați imediat părinții și se recomandă o vizită la medicul de familie și izolare.
La acest cabinet de medicină școlară din Târgoviște, odată cu debutul sezonului rece s-au intensificat triajele epidemiologice, iar medicul ține în permanență legătura cu profesorii de la clase pentru a monitoriza starea de sănătate a elevilor. Pentru că se pregătesc de majorat, elevii din clasele mari sunt evaluați astăzi și se fac recomandări.
În fiecare unitate de învățământ medicii au făcut recomandări pentru respectarea normelor de igienă. Dezinfectarea încăperilor, aerisirea lor, recomandarea de a se spăla pe mâini frecvent și de a evita contactul cu ceilalți la primele simptome sunt regulile cele mai importante.
Este importanta și vaccinarea, atrag atenția cei din Ministerul Sănătății. Conteaza de asemenea și igiena cu apă și săpun.

Comenteaza

comentarii

reclama ta