TRAUMĂ PENTRU PREŞCOLARII SPERIEŢENI, DÂMBOVIŢA

TRAUMĂ PENTRU PREŞCOLARII SPERIEŢENI, DÂMBOVIŢA

Tragedia de la Sperieţeni este un adevarat şoc pentru preşcolarii care au văzut-o pe educatoare sfârşind în sala de clasă. Micuţii au ieşit plângând din gradiniţă şi strigând că doamna lor a murit. Părinţii povestesc că au fost agitaţi toată ziua şi că s-au trezit şi pe timp de noapte speriaţi. Între timp, trupul neînsufleţit al  doamnei Gabriela a fost adus acasă, unde tot satul o plânge.

Copiii de grădiniţă nu s-au putut bucura prea mult de tortul pe care educatoarea l-a făcut pentru ei, ca surpriză pentru Ziua Copilului. Distracţia s-a terminat în momentul în care doamna lor s-a prăbuşit la pământ. Micuţii au început să strige după ajutor şi au fugit către case.

Fetiţa celor doi, Roxana, are aproape 5 ani şi a conştientizat faptul că educatoarea a murit.

La fel de tare s-au speriat şi copiii

Specialiştii le recomandă părinţilor să meargă la consiliere cu cei mici dacă aceştia dau semne că sunt în continuare speriaţi de cele întâmplate. În timp ce copiii se liniştesc după moartea educatoarei, legiştii au finalizat necropsia şi au stabilit că Gabriela Niţă a murit în urma unui stop-respirator. Toată lumea este şocată de moartea subită a educatoarei, pentru că femeia nu era cunoscută cu probleme de sănătate.

Educatoare nu a avut niciodată proprii ei copii, dar s-a bucurat de toţi prichindeii pe care i-a avut în grijă.

Pentru că femeia era singura educatoare din sat, Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa trebuie să găsească o soluţie pentru înlocuirea acesteia de către un alt cadru didactic. Cursurile la grădiniţa din Sperieţeni vor fi reluate de marţi, după minivacanţa de Rusalii.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta