TRANSPORTUL PUBLIC DIN PLOIEȘTI, ÎN COLAPS

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Problemele de la societatea care asigură transportul public din municipiul Ploiești se acutizează. Municipiul riscă să rămână fără transport public dacă administrația locala nu ia măsuri urgente. TCE a anunțat disponibilizări și reduceri de cheltuieli. După ce a pierdut mai multe procese cu ANAF și nu a mai primit sprijin din partea primăriei, Transport Călători Express riscă să intre în colaps. Măsurile recente îi nemulțumesc pe salariați. În cadrul dezbaterii de la Sud-Muntenia La Raport spiritele s-au încins și s-au aruncat acuze din toate părțile.

Directorul actual al TCE Ploiești, Alexandri Nicolae susține că în perioada imediat următoare societatea vrea să renunțe la 100 de angajați, măsura fiind adusă în discuție și la ședința Consiliului Local la care au participat sindicaliștii companiei de transport, în perioada în care au făcut greva spontană. Nu s-a ajuns la o înțelegere, iar la inceputul lunii iunie s-a luat decizia ca o primă măsură organizatorică privind salvarea TCE de la faliment disponibilizarea a 3% din personalul societății. Asta înseamnă că în jur de 29 de salariați de care TCE se poate dispensa,urmează să fie disponiblizați. Urmează o a doua tranșă de disponibilizări, undeva la finele lunii iulie. Tot ca măsură organizatorică s-a luat hotărârea ca  depoul de trolee să fie mutat la sediul central al societății.

Decizia îi nemulțumește pe angajați și pe liderii de sindicat. Ion Mișcă, liderul sindicatului reprezentantiv a luat foc atunci când a auzit de măsurile propuse pentru salvarea situației.

Societatea de transport public în comun are, la ora actuală, o cifră de afaceri de 66  de milioane de lei și datorii acumulate, din 2009 până în prezent, de aproximativ 30 de milioane de lei, fiind, practic, în pragul falimentului. Una dintre cauze o reprezintă și măsura considerată electorală luată de fostul primar Bădescu. Acesta a acordat gratuitate unor categorii de călători care nu necesitau sprijin.

Primarul a anunțat că se ia în calcul alocarea a 6 milioane de lei la următoarea rectificare bugetară pentru a sprijini TCE să iasă din colaps, însă în Consiliul Local sunt și voci contra. În lipsa acestei măsuri, liderul de sindicat Ion Mișcă a precizat că într-o săptămâna vom asista la un blocaj în transportul public din Ploiești.

 

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri

IOHANNIS NU RENUNŢĂ LA ALEGERILE DE PE 6 DECEMBRIE

In ultima perioada, in Romania creste alarmant numarul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus. Intrebat daca alegerile parlamentare se mai pot desfasura in aceste conditii, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca alegerile vor avea loc pe 6 decembrie. Comitetul National pentru Situatii de Urgenata a stabilit printr-o noua hotarare