TRANSPORTAŢI PRECUM CARTOFII

TRANSPORTAŢI PRECUM CARTOFII

Nu trece zi fără ca navetiştii dâmboviţeni să nu reclame condiţiile în care sunt transportaţi de către firma de transport în comun care deţine majoritatea rutelor. O elevă povesteşte cum adolescenţii care merg la liceu cu transportul în comun sunt obligaţi să suporte înghesuiala şi cum sunt nevoiţi să aştepte după maşinile care nu respectă programul. În plus, atitudinea dispecerilor pare mai degrabă una de mahala, aceştia jignindu-i pe călători în fiecare zi.

Eleva, care a semnalat bătaia de joc a firmei de transport în comun la adresa călătorilor, face naveta de la Vulcana de Sus la Pucioasa, la liceu. Aceasta începe relatarea pe un site de socializare spunând că a avut o zi foarte proastă, mai rău decât de obicei, pentru că toate zilele ei sunt proaste când vine vorba de drumul spre casă.

IOANA – ELEVĂ NAVETISTĂ

Am plecat de la liceu cu 20 de minute inainte de terminarea orele ca sa gasesc UN LOC IN PICIOARE in masina care parcurge ruta „Pucioasa-Vulcana de Sus”. Trecand peste, am ajuns in curtea de la Atyc-Pucioasa in care se aflau 2 autobuze si 3 microbuze printre care si cel cu care trebuia sa ajung eu acasa, la Gura Vulcanei. Masina era deja plina de persoane, iar multi dintre copiii de la Vulcana nu au ajuns. M-am dus la sofer sa ii spun ca in situatia asta nu am unde sa urc si l-am intrebat unde sunt si restul soferilor pentru ca si cei din Branesti(o ruta prin care trecem zilnic) voiau sa urce. Raspunsul a fost scurt si la obiect „NU SUNT”.
Cand am auzit m am revoltat si m a trimis sa vorbesc cu asa zisul „paznic”(un nene in varsta, cu ochelari si parul mai lung) sau ce dumnezeule este pentru ca doar sa ne jigneasca stie. M-am dus frumos inauntru in speranta ca macar gasesc o persoana, dar bineinteles omul acela nu era, ca na cand vede ca situatia e cam nasoala se ascunde, dar in schimb am gasit un sofer care dormea bine mersi pe o canapea improvizata, PRETEXTUL FIIND CA „se simte rau”.

In scurt timp in curtea de la Atyc s-au strans in jur de 50 de copii, intrebarea tuturor fiind „unde ne este masina?”. SINGURUL SOFER(adica cel care mergea pe cursa mea) a primit un telefonul si i s-a spus in felul urmator „Ia ce poti si pleaca, nu sta sa le dai lor explicatii”.

Adolescenta a cerut sprijinul persoanelor adulte din jurul ei, care treceau prin aceeași situație, dar care s-au dovedit a fi prea comode pentru a interveni.

IOANA – ELEVĂ NAVETISTĂ

Treaba deja se complicase asa ca soferul mi-a spus „Urci sau ramai aici”. Nu voiam sa o ingrijorez pe mama, un parinte care imi PLATESTE LUNAR UN ABONAMENT DE 120 LEI(abonamentul pana la vulcana de sus fiind 145 de lei) PARINTELE MEU NU ESTE BANCOMAT SA IMI PLATEASCA ABONAMENTUL SI SA MAI VINA ASA DIN CAND IN CAND SA MA IA DIN PUCIOASA, ca nu are chef „seful de la Atyc” sa ne bage masini cum trebuie, sau macar, masini.

Nu doar lipsa maşinilor este o problemă pentru elevii navetişti, ci şi modul în care sunt trataţi de angajaţii firmei, fie că vorbim despre şoferi, controlori sau dispeceri. Nici patronul nu este mai educat, acesta ignorându-i pe oamenii care se plâng de condiţiile în care sunt transportaţi.

IOANA – ELEVĂ NAVETISTĂ

In sfarsit, in celelalte zile situatia nu mai este asa rea, in sensul ca nu mai trebuie sa stau pe pragul masini si ca imi simt corpul. Au fost zile in care aveam un autobuz, dar dupa ce soferul a plecat iar noi am intrebat unde ne este masina cea mare, raspunsul a fost „AM VANDUT O”. 

Au fost si cazuri in care colegii si prietenii mei au fost bruscati, impinsi, jigniti si amenintati de soferi( spunandu se in felul urmator colegului meu de banca „daca mai deschizi odata gura ti-o iei”)
Normal, pe ruta de „Pucioasa-Vulcana de sus” trebuie sa fie 2 curse seara, una la 7:00 si cealalta la 7:25.

Astazi cand am pronuntat „sun la politie” cineva din spate mi-a spus ca o fac degeaba pentru ca nu se rezolva nimic, poate o amenda asa de ochii lumii.
Mai sunt multe de povestit dar cred ca v-ati dat si dumneavoastra seama sau treceti prin ce trec eu. Daca fac singura galagie cu inca 2-3 persoane ni se reproseaza ca suntem needucate si ca nu avem cei 7 ani de acasa.

Copila trage un nou semnal de alarmă pentru autorităţi, dar şi pentru călătorii care nu trebuie să mai accepte “tratamentul” firmei de transport în comun.

IOANA – ELEVĂ NAVETISTĂ

FIRMA DE TRANSPORT „OAMENI” 

NU MAI STATI SI II LASATI SA ISI BATA JOC DE VOI, FACETI GALAGIE, REVOLTATI VA, E VORBA DE NOI!

Situaţia persistă de ani de zile la această firmă care îşi bate joc de oameni, transportându-i “ca sardelele”, aşa cum spun călătorii. Autorităţile judeţene nu au luat niciodată măsuri împotriva acestui patron, semn că are cunoştinte la nivel înalt, probabil, în Ministerul Transporturilor.

Comenteaza

comentarii

reclama ta