PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TINERII MAI UITUCI DECÂT BĂTRÂNII – VIDEO

TINERII MAI UITUCI DECÂT BĂTRÂNII – VIDEO

de admin
34 vizualizări

Ati uitat de programarea la dentist? Sau poate nu va aduceti aminte unde ati lasat cheile…ori unele detalii pur si simplu va intra pe o ureche si va ies pe cealalta. Astfel de episoade pot aparea in orice etapa a vietii, insa tinerii din zilele noastre chiar au probleme.Vremurile actuale, „sufocate“ de stres si de viteza, afecteaza sanatatea mintala si ii fac pe tineri sa devina mai uituci decat proprii parinti.
Dintotdeauna, oamenii si-au dorit sa aiba o memorie buna, sanatoasa, apta sa le serveasca pana la adanci batranete, insa, in ultima perioada acesta performanta este din ce in ce mai greu de atins. Progresul tehnologic si social cauzeaza tulburari la nivel psihic, motiv pentru care generatia actuala este mai uituca, pe zi ce trece, in comparatie cu predecesoarea ei.
Memoria este organul care nu se vede, nu se palpeaza, dar se simte atunci cand ceva nu este in regula. De aceea, trebuie lucrata, antrenata, ca intr-o sala de sport. Memoria se antreneaza constant, zi de zi, de la putin si usor la mult si dificil si, din tot ce i se ofera, stie ce sa retina, pentru ca are si capacitate de selectie. Acest lucru se poate obtine prin exercitiu, dar si printr-un regim de viata disciplinat. Mancarea joaca si e un rol destul de important in pastrarea memoriei. Exista alimente care sunt extrem de utile pentru a ajuta memoria, iar simpla lor includere in dieta are efecte benefice pe termen lung, impulsionand puterea creierului
Si fructele vor fi nelipsite din dieta. Nu trebuie sa fie cine stie ce fructe exotice, pentru ca ceea ce-i important este sa le manancat in fiecare zi. Cele mai bune alegeri: portocale, capsuni, afine si grapefruit. Exista dovezi ca dietele bogate in vitaminele C si E sunt asociate cu memoria buna.
Este bine sa se stie ca mierea de floarea-soarelui e singurul aliment natural care contine lecitina in stare pura si, pe langa alte recomandari, este la fel de buna si la efort intelectual. Elevii si studentii, si nu numai ei, ci si adultii si persoanele in varsta, ar trebui sa consume zinic, cate doua – trei lingurite din aceasta miere.
Somnul suficient, sapte – opt ore pe noapte, si la ore fixe, poate fi, de asemenea, de un real folos in mentinerea sanatatii memoriei. Un om odihnit face fata oricand cu bine obligatiilor zilnice, este calm, receptiv, amabil, binevoitor, rezolva cu usurinta problemele care se ivesc.
Ca sa aveti o memorie buna, de care sa va folositi toata viata, nu-i suficient numai sa vreti, trebuie sa va si ingrijiti. Daca pana acum nu ati facut-o, nu-i niciodata prea tarziu sa incepeti, urmariti sambata de la 10:30 emisiune Arome-n Bucatarie si invatati metodele prin care puteti avea o memorie si o putere de concentrare de invidiat.

Ilona Rotaru
Ciprian Rusa

https://www.youtube.com/watch?v=75CL5kOnHrY

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe