TERAPIE PRIN DANS

TERAPIE PRIN DANS

Spectacol special, de 1 iunie, în Parcul Chindia, din Târgovişte, susţinut de copii speciali. Zeci de artişti, care suferă de Autism sau Sindrom Down au îmbinat utilul cu plăcutul şi i-au bucurat pe cei din jur cu momentele de dans pregatite de ei. Practică dansul atat din plăcere, cât şi ca terapie pentru afecţiunile lor.

Ropote de aplauze s-au auzit în parcul Chindia, pentru copiii speciali, care au oferit momente speciale. Munca acestor oameni minunaţi i-a impresionat  până la lacrimi pe cei prezenţi la eveniment.

Cei 18 copii fac parte din Asociaţia EU POT şi sunt parte din Fundaţia Special Olympics, o parte din ei cu deficienţe fizice şi intelectuale, precum Sindrom Down, Autism sau ADHD. Mişcarea le este extrem de benefică, iar profesoara lor a ales să facă mişcare prin dans. Astfel pot socializa cu copiii sănătoşi, iar integrarea în grup îi ajută foarte mult în dezvoltarea aptitudinilor de comunicare.

Pe scenă au urcat aproximativ o sută de copii, care i-au acceptat în gaşca lor şi pe cei care nu pot comunica la fel de bine sau care nu se pot mişca la fel de uşor. Aceasta este, de fapt, cea mai bună terapie pentru persoanele cu deficienţe fizice sau psihice.

Nici ploaia nu i-a speriat pe spectatori, care au ţinut cont de rugăminţile copiilor.

Seara a fost încheiată cu momente de suflet, pregătite de copiii speciali.

La final, toţi micii artişti au fost premiaţi.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta