ȚEPE CU AMENZI AUTO LA GIURGIU

ȚEPE CU AMENZI AUTO LA GIURGIU

Descinderi-maraton în această dimineață la sediul CNADNR, dar și la Primăria și Prefectura din Giurgiu. Polițiștii au efectuat percheziții într-un dosar în care există suspiciuni de abuz în serviciu și uzurpare a funcției. Prejudiciul este unul uriaș: 2.270.000 de lei. Vizați de percheziții au fost actualul subprefect de Giurgiu și directoarea Direcției de Taxe Locale din Giurgiu.

Cele 14 percheziții s-au derulat la Prefectura Giurgiu, sediul CNADNR, dar și la Primăria din Giurgiu. În cauză sunt suspiciuni de abuz în serviciu și de uzurpare a funcției. Această ancheta îl vizează pe actualul subprefect din Giurgiu pentru fapte săvârșite în perioada în care era director al Direcției de Taxe Locale din județ. Există suspiciunea că aceasta ar fi acordat un contract către o firmă privată din Cluj pentru colectarea contravalorii amenzilor rutiere. Banii nu mai ajungeau însă la bugetele primăriei.

Concret, potrivit comunicatului emis de IGPR:

Funcţionarii din cadrul unei instituții ar fi încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele şi pe seama autorităţii administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line.

Astfel, ar fi fost încasați, în perioada iunie 2015–iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate online. Se pare că vizată de percheziții este și directoarea Direcției de Taxe și Impozite Locale, fostă director adjunct pe vremea când Laurențiu Țintea ocupa funcția de director. Totodată, sunt vizați angajați de la Prefectura Giurgiu și de la CNADNR. Aceștia sunt acuzați că au încheiat un protocol cu site-ul amendaon-line.ro. Şase suspecți vor fi duși la audieri.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta