TEAMA DE VACCIN

TEAMA DE VACCIN

Rezultatele tehnologiei avansate nu sunt intotdeauna dintre cele mai bune. Dovada sta confuzia creata in randul parintilor de numeroasele site-uri care fie contesta vaccinarea bebelusilor, fie aduc argumente pro.

https://www.youtube.com/watch?v=RFnjbLGux-8

Statisticile ultimilor ani arata ca in tara noastra a crescut numarul celor care nu vor sa administreze copiilor vaccinurile asa-zis obligatorii. Parintii refuza, semnand o cerere pe propria raspundere. Vestea buna este ca in judetul Dambovita, desi sunt cativa parinti care au refuzat imunizarea, in ultimul an nu a aparut nicio epidemie de rubeola sau rujeola, numarul micutilor care au facut aceste boli ale copilariei fiind foarte mic.
Din lipsa de informare cu privire la riscurile pe care le prezintă bolile ce pot fi prevenite prin vaccinare, imunizarea devine din ce în ce mai puţin acceptată. Astfel ca, Romania se afla pe primul loc in Europa ca incidenta a rubeolei, de 27 de ori mai ridicata fata de media Uniunii Europene. Si pe locul al doilea la frecventa pojarului, diagnosticat de 7 ori mai des, fata de rata medie europeana. Medicii specialisti trag un semnal de alarma, indemnand parintii sa-si imunizeze copiii, amintind ca atat rubeola, cat si pojarul pot fi mortale atunci cand apar complicatii.
Din fericire judetul Dambovita nu se afla pe locurile fruntase atunci cand vine vorba de parinti care refuza vaccinarea. Cele mai multe dintre mamici se arata increzatoare in vaccinurile din schema nationala, acordand o mai mica importanta celor pe care trebuie sa le cumpere din farmacii.
La noi problemele sunt date de lipsa vaccinurilor. Au fost doua luni anul acesta cand vaccinul ROR nu a ajuns de la minister, in februarie si martie. Insa, reprezentantii DSP promit ca situatia a fost deblocata, iar zilele acestea cu ocazia Saptamani Europene a Vacinarii vor fi recuperati toti cei peste 200 de copiii neimunizati din localitatile Fintanele, Cojasca, Iazu, Lunguletu, Matasaru si Mogosani.

Corina Slămnoiu/Mădălin Anca

Comenteaza

comentarii

reclama ta