„TAXĂ-SURPRIZĂ” PENTRU POLUARE

„TAXĂ-SURPRIZĂ” PENTRU POLUARE


Cine poluează, plătește! este concluzia la care a ajuns Ministrul Mediului. Așadar proprietarii de autoturisme nu vor scăpa de plăți chiar dacă acestea nu se vor mai numi timbru de mediu, taxa de poluarea ca până acum. Sumele de plată vor fi în funcție de poluare, de vechimea mașinii și vor fi defalcate. Procesul de taxare va fi etapizat și se ia în calcul și o perioadă de grație, a declarat Grațiela Gavrilescu. Totusi , primele efecte se vor resimți încă din primavara anului viitor. Prezentă în Prahova la un eveniment, Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a făcut și câteva declarații cu privire la anunțul mult așteptat de români: vom avea sau nu o nouă taxă de poluare. Ministrul a declarat că este în lucru o formulă de calcul, dar nu va mai fi efectiv o taxă de poluare, ci vor fi mai multe contribuții defalcate.
Vizați sunt în principal cei care dețin autoturisme mai vechi de 10 ani. Sumele de plata vor fi în funcție de poluarea pe care vehiculul o produce.
Peste 1100 de cereri au fost depuse până în prezent în programul Rabla Plus. Rabla Plus 2018 prevede bonus 45.000 Lei din prețul cu TVA al unei mașini complet electrice. Pentru cumpărătorii de mașini hibride de tip plug-in (reîncărcabile la priză) bonusul este de 20.000 Lei. În privința noii taxe, ministrul a precizat și că se va face o distincţie clară între persoanele care deţin de ani mulţi o maşină şi cele care aduc în ţară astfel de autovehicule. Cei din ultima categorie vor plăti taxe mai mari pentru a se descuraja introducerea de rable în ţară. Nu se știe exact o dată de la care se va aplica noua formulă de calcul, însă primele efecte se vor resimți în mod sigur din 2019.

Comenteaza

comentarii

reclama ta