TÂRGOVIŞTEA, LUMINATĂ DE MII DE CANDELE

TÂRGOVIŞTEA, LUMINATĂ DE MII DE CANDELE

5000 de candele au luminat Târgoviştea în Joia Mare. Calea Luminii, eveniment iniţitiat de artistul Mihai Şerbănescu se apropie cu paşi repezi de aniversarea a două decenii în care anual mii de oameni din judeţ şi din toată ţara au poposit în Vechea Cetate de Scaun pentru a aprinde o lumânare într-un ceremonial care se întinde din faţa Catedralei Mitropolitane, pe Bulevardul Carol I şi până la Gara din Târgovişte.

O mare de oameni veniţi din toate colţurile judeţului şi din alte zone ale ţării. Fiecare cu propriile gânduri, cu dorinţa de a transmite un mesaj sus în ceruri, de a păşi pe Calea Luminii. Ajunsă la cea de-a XIX-a ediţie, manifestarea, iniţiată de pictorul Mihai Şerbănescu, a devenit deja un simbol al cetăţii. Este momentul anului când rugăciunile se înalţă în cor şi fiecare dorinţă sau gând se aprinde cu focul lumânării.

Evenimentul a primit şi binecuvântarea bisericii, printr-o cuvântare a Înaltpreasfinţitului Nifon.

În faţa Catedralei, elevii din Târgovişte au scris un mesaj care îndeamnă spre unitate: România 100.

Credincioşii au pornit apoi pe traseul Catedrala Mitropolitană, Bulevardul Carol I până la Gara din Târgovişte. Copii, părinţi şi bunici au aprins mii de candele.

Pentru unii evenimentul a căpătat o semnificaţie aparte.

Ceremonia a durat până aproape de miezul nopţii.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta