TALHARUL SIBIAN, RETINUT

TALHARUL SIBIAN, RETINUT

Barbatul care a talharit si a atacat in casa familia unui om de afaceri din Pitesti a fost prins si retinut pentru 24 de ore pe baza de ordonanta de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arges. Talharul este din Sibiu, iar pentru prinderea lui au actionat politistii romani in colaborare cu autoritatile franceze.

Principalul suspect în cazul tâlhăriei comise în data de 16 mai se numește Dumitru Vasile Burcea,are 33 de ani si este din Sibiu. Anchetatorii spun ca barbatul este cel care a pătruns în imobil, prin escaladarea gardului. Dupa ce i-a atacat pe proprietari, acesta a sustras 5.000 de euro și 7.000 de lei. Sibianul a fost introdus in arestul politiei judetene din Arges,urmand sa fie prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva.

In urma expertizarii de catre specialistii criminalisti din cadrul Institutului National de Criminalista – I.G.P.R a mijloacelor materiale de proba ridicate de la fata locului, a rezultat ca persoana care a comis infractiunea a participat la o fapta cu mod de operare asemanator, petrecuta la inceputul acestei luni, in Mangalia.Victimele din judetul Constanta au fost chemate la Pitesti la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges.

De asemenea,datele obținute au fost comunicate partenerilor din cadrul Tratatulului de la Prüm, prin intermediul Institutului National de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, omologii francezi semnaland un rezultat pozitiv, cel in cauza fiind banuit de comiterea unor fapte cu mod de operare asemanator, pe teritoriul unor state europene.

Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore pe baza de ordonanta de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arges si introdus in arestul politiei judetene din Arges,urmand sa fie prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva. Intre timp starea de sanatate a sotiei omului de afaceri, aflata timp in coma de zece zile la Spitalul Universitar din Bucuresti, este usor ameliorata.

ECHIPA: CRISTI IONICA/CATALINA SANDU/CRISTI DUMITRU

Comenteaza

comentarii

reclama ta