SUDICA CRAIULUI

SUDICA CRAIULUI

MUNȚII PIATRA CRAIULUI

A venit mult asteptata vară, iar muntele confirmă prezența anotimpului cald. Începutul verii este foarte scurt pe creste, dar peisajele sunt de neegalat. ”Craiasa”, aşa cum mai este numită Piatra Craiului, ascunde palete de culori greu de găsit în alte zone, graţie florilor care cresc la peste 2000 de metri altitudine. Ne bucurăm şi noi de frumuseţea locului prin intermediul colegului nostru, Marius Popescu. În această săptămână, la Carpe Diem, urmăm un traseu de vară în Munţii Piatra Craiului.

În Munții Piatra Craiului, priveliștea surprinde creste Bucegilor, Munții Ieyer și Făgăraș. Marius Popescu a urmat un traseu greu, ce se întinde pe 16 kilometri, ajungând la altitudinea maximă de 2242 metri. Acesta a urmat Partea argeșeană a ”Crăiesei”.

Zona de contact dintre Bucegi și Piatra Craiului, așa zisa zonă brăneană, Moeciu-Bran-Șirnea-Ciocanul și așa mai departe, este cea mai vizitată în plin sezon estival, după malul Mării Negre. Marius s-a întâlnit cu un iubitor de munte din Piatra Neamț, care nu a ratat ocazia să vorbească despre muntele său preferat, Vârful Ceahlăul.

Aventura în Piatra Craiului este de fapt un antrenament pentru Marathon 7 500, competiție de alergare montană, de la care colegul nostru nu va lipsi.

Cei doi târgovișteni au vizitat și Refugiul Grino. Cum arată acesta, dar și alte povești de pe Muntele ”Crăiasa” veți putea afla urmărind emisiunea Carpe Diem, de joi seara, începând cu ora 21:30, doar la MDI TV.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta