STARE DE ALERTĂ ÎN ROMÂNIA!

STARE DE ALERTĂ ÎN ROMÂNIA!

Stare de alerta in Romania! Administratia Nationala de Meteorologie a emis o noua avertizare meteo de vreme rea. Vantul va fi puternic in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente si viteza la rafala va depasi temporar 70-80 de kilometri pe ora. Se va depune un strat nou de zapada de 15 centimetri. Soferii sunt atentionati sa evite pe cat se poate deplasarile in aceasta perioada pentru a nu fi surprinsi de fenomenele meteo extreme.

Potrivit meteorologilor, formatiunile noroase din Bulgaria se muta treptat in Romania, iar de miercuri  dimineata vor pune stapanire pe sudul si estul tarii. Va fi cod portocaliu in judetele Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea, unde vor fi rafale de peste 70-80 km/h, iar in Dambovita, Prahova, Arges, Giurgiu, Ilfov si Teleorman vantul la rafala va depasi 60-70 km/h. In aceste conditii, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea redusa.

Toata zona central-sudica a tarii va fi afectata de viscol si ninsori. In Oltenia, centrul Moldovei si sudul Transilvaniei va fi cod galben. Atentionarea cod portocaliu pentru Regiunea Sud Muntenia se va transforma de miercuri noaptea in cod galben. Vremea va deveni geroasa joi si vineri pe arii extinse in regiunile estice, sudice si centrale, cu precadere dimineata. Valorile termice vor fi negative si in timpul zilei.

Valentin Popescu / Radu Constantinescu

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta