STĂPÂN FĂRĂ SUFLET

STĂPÂN FĂRĂ SUFLET

După ce a muncit-o până la epuizare, a lăsat-o să moară pe un câmp, în soare, fără apă și mâncare. Un stăpân fără suflet și-a abandonat iapa într-o localitate din Giurgiu. O asociație pentru protectia animalelor a fost sesizată de câțiva oameni de la o stână din apropiere. Imediat s-a dat alarma și la ISU și la Direcția Sanitar-Veterinară. Din păcate însă, autoritățile s-au arătat indiferente. Suferința i-a fost alinată animalului de un medic veterinar. Dora a fost luată și dusă într-un adăpost. Este atât de slăbită că nu poate sta nici în picioare. Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!

Ea este Dora. Altădată un animal vioi, acum zace întinsă pe pământ. După ani de muncă, slăbită, obosită și bolnavă a fost lăsată să moară pe câmp în soare fără apă și mâncare. Stăpânul fără suflet, capabil de un asemenea gest, are o explicație revoltătoare pentru fapta sa: Dora nu mai era folositoare, nu mai putea să muncească și nu s-a îndurat să plătească 300 de lei pentru eutanasiere. A preferat să lase animalul în chinuri groaznice.

O asociație pentru protecția animalelor a dat alarma autorităților, însă nimeni nu a sosit la fața locului. A fost anunțată și Direcția Sanitar Veterinară, dar spun membrii asociației, nici măcar nu s-au atins de iapă, au venit cu pix și hârtie.

După ore de suferință, animalul a fost ridicat de jos cu ajutorul oamenilor de la stână și dus într-un loc sigur. Dora este atât de slabă încât nu poate sta mult timp în picioare.

A fost suspendată cu ajutorul unor chingi. Un medic veterinar se va ocupa de tratarea ei. Singura măsura a autorităților a fost o amendă pentru fostul proprietar. Omul nu s-a îndurat să plătească 300 de lei să aline suferința calului, dar acum va trebui să plătească 3000 de lei.

Comenteaza

comentarii

reclama ta