SPECTACOL DE SUFLET

SPECTACOL DE SUFLET

Peste 140 de copii au urcat pe scenă, la Gala Steluţelor Talentate! Dansuri de toate felurile, dar şi diverse cântece au fost interpretate de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 22 de ani. Vârsta maximă nu trebuie să vă surprindă pentru că pe scenă au urcat şi copiii speciali, care, în ciuda deficienţelor mintale, s-au arătat a fi artişti desavârşiţi. Amfitrionul evenimentului a fost Daniel Iordăchioaie.

Cu glume, voie bună, dar şi cuvinte de laudă, toţi micii artişti au fost invitaţi pe scenă de Daniel Iordăchioaie, care, pentru câteva ore, s-a reîntors la copilărie.

Într-o atmosferă de sărbătoare, 147 de copii au urcat pe scena sălii de spectacole a Casei Tineretului din Târgovişte. 13 dintre aceştia au fost diagnosticaţi cu Sindrom Down şi Autism, însă, deficienţele intelectuale nu îi împiedică să îşi manifeste talentele artistice. În plus, apartenenţa lor la grupuri mixte îi ajută în dezvoltarea personală şi la incluziunea în societate. Alături de ei au fost 13 voluntari, studenţi la kinetoterapie şi părinţi. Cu toţii au ridicat sala în picioare, în ropote de aplauze.

Toţi copiii au fost pregătiţi de Dana Dragomir, care a transpus fitness-ul în dans, încurajând astfel micii artişti. Totodată, copiii speciali beneficiază de terapie prin dans, prin proiectul SOFit.

Părinţii prezenţi în sala de spectacole au afişat zâmbete continuu şi s-au transformat în cameramani de ocazie, dorind să imortalizeze aceste momente frumoase trăite de cei mici.

La final, Daniel Iordăchioaie a cântat melodia care l-a făcut celebru. A urcat pe scenă alături de artiştii speciali din judeţul Dâmboviţa.

Universitatea Valahia , Facultatea de Ştiinţe Umaniste-Educaţie Fizică şi Sport şi Special Olympics prin programele pe care le derulează, respectiv Young Athlets şi SOFit , au contribuit la dezvoltarea acestor copii şi la incluziunea socială. La final, toţi copiii au primit cadouri.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta