SOARTA MINEI DE LA SLĂNIC, ÎNCOTRO?

SOARTA MINEI DE LA SLĂNIC, ÎNCOTRO?

După ce mai multe incidente au avut loc la mina din Slănic, iar turiștii se plâng de condițiile jalnice în care sunt transportați la obiectivul turistic, ministrul Turismului Bogdan Trif a purtat discuții cu reprezentanții Salrom și cu președintele CJ Prahova pentru a decide soarta minei. Consiliul Județean ar putea investi masiv în dezvoltarea obiectivului, dar de la Salrom au venit doar refuzuri.
Despre un cadru legislativ au vorbit ministrul Trif și președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, împreună cu directorii Salrom. Astfel, ar urma ca dacă liderii salinei vor fi de acord , să vină bani de investiții de la județ.
Ministrul nu a putut să treacă cu vederea drumul de acces în mină. Pe 1 aprilie 2018, 22 de persoane ce se aflau într-un autobuz în subteran, incluzând 19 turiști israelieni, s-au răsturnat.
Conducerea CJ Prahova afirmă că propunerile către Salrom, în vederea unor asocieri și a identificării unui cadru legislativ s-au soldat doar cu refuzuri.
De la județ ar putea pleca pentru investiții patru milioane de euro, sumă bugetată încă din 2015, și 2016, în urma unor consultări cu o comisie de absorbție a fondurilor, pentru a investi în mina turistică. Doar liftul ar fi urmat să coste un million și jumatate de euro.
Mina Unirea a Salinei Slănic Prahova este situată la o adâncime de 208m, pe o suprafaţă de 53.000mp, si a fost deschisă vizitării după anul 1970.

Comenteaza

comentarii

reclama ta