SISTEMUL ELECTRONIC LE FACE PROBLEME PENSIONARILOR

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Nu doar sistemul electronic de la CAS dă erori repetate, ci şi cel de la Casa de Pensii. Din cauza unei erori tehnice un pensionar nu îşi poate primi banii din Acordul Global, conform deciziei judecătoreşti pe care o deţine. Reprezentanţii Casei de Pensii spun că singura soluţie este întreruperea pensiei pentru o perioadă de timp în care se va efectua recalcularea manuală a drepturilor băneşti.

Vasile Popa are 61 de ani şi este din comuna Moţăieni. A lucrat toată viaţa la fabrica de ciment de la Fieni. In anul 2014 a ieşit la pensie şi tot de atunci ar fi trebuit să primească nişte bani în plus, prevăzuţi de Acordul Global, însemnând sporuri, prime şi alte bonusuri. Bărbatul, împreună cu alte cinci persoane s-au judecat cu reprezentanţii fabricii şi au obţinut o hotărâre judecătorească definitivă în acest sens. Ceilalţi cinci foşti angajaţi şi-au primit deja banii, însă, Vasile nu.

După o lună, bărbatul a mers din nou la Casa de Pensii, dar nu a primit niciun răspuns concret. A mai aşteptat încă o lună şi a revenit la instituţia statului.

Reprezentanţii Casei de Pensii spun că bărbatul nu le acordă înţelegerea necesară, pentru că greşeala nu este una umană, ci una de sistem.

Singura soluţie în acest caz este reprezentată de întreruperea pensiei bărbatului, pentru ca dosarul să fie recalculat manual, de la momentul cererii de pensionare.

Pensionarul spune că este de acord cu întreruperea pensiei, doar dacă i se garantează că va primi banii în aceeaşi lună, întrucât, el şi soţia sa trăiesc din această pensie. Femeia şi-a depus şi ea dosarul de pensionare, dar are de aşteptat aproximativ jumătate de an până va primi primii bani. Şoţul său a ridicat prima pensie abia după nouă luni de la depunerea dosarului.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri