SINAIA INVADATĂ DE MISTREȚI

SINAIA INVADATĂ DE MISTREȚI

Animalele sălbatice fac din ce în ce mai des probleme localnicilor dar si turiștilor care merg la munte în stațiunile de pe Valea Prahovei. După ce în ultima perioadă localnicii din Bușteni s-au confruntat cu numeroase situații în care urșii gunoieri au coborât la tomberoanele din cartierul Cezar Petrescu o turmă de mistreți si-a făcut apariția în această dimineață în centrul stațiunii Sinaia, asta după ce și ieri dimineața au efectuat o vizită în oraș, fiind alungați de jandarmi.

Apariția turmei formate din zece porci mistreți i-a șocat pe localnicii din Sinaia, în condițiile în care animalele au apărut chiar în centrul stațiunii, pe Bulevardul Carol I, chiar în fața sediului primăriei orașului. Animalele și-au făcut apariția înaintea orei 6, când pe stradă nu erau mulți oameni. Turma de mistreți a fost alungată de către echipajele de jandarmi. Incidente similare au avut loc cu mai puțin de 12 ore înainte în stațiunea Bușteni, unde jandarmii au intervenit pentru a alunga, în decurs de doar două ore, zece urși care au coborât din pădure să caute mâncare la tomberoanele din cartierul Cezar Petrescu. Autoritățile locale spun că de vină sunt reprezentanții fondului de vânătoare din zonă, care nu au luat măsuri pentru hrănirea și ținerea la distanță a animalelor sălbatice de zonele locuite, punând astfel în pericol localnicii și turiștii.

Recent, au fost strânși 45 de mistreți și duși în pădure, dar autoritățile cred că nu este cea mai eficientă metodă și trebuie găsită o altă soluție, ca animalele să fie duse în mediul lori ar acolo să li se asigure hrană astfel încât să rămână în pădure, în condițiile în care numai în ultimele 48 de ore ei își fac simțită prezența în orașul Sinaia și nu numai.

Comenteaza

comentarii

reclama ta