ȘI-AU STRIGAT NEMULȚUMIRILE ÎN STRADĂ

ȘI-AU STRIGAT NEMULȚUMIRILE ÎN STRADĂ

Salariații de la Combinatul de Oțeluri Speciale au ieșit din nou în stradă. Oamenii și-au strigat nemulțumirile. Potrivit conducerii sindicatului, salariații s-au săturat de munca precară, autoritate excesivă, încălcări permanente ale drepturilor și libertăților lucrătorilor, salarii de mizerie și demolarea bucată cu bucată a combinatului. COS Târgoviște se află în insolvență din anul 2013, iar în acest moment nu exista un program de reorganizare, fiind în pericol de faliment.
Angajații de la COS Târgoviște au ieșit din nou în stradă din cauza nemulțumirilor acumulate legate atât de condițiile de muncă dar și de încălcarea drepturilor. Sindicaliștii vor ca pe această cale să lanseze un nou semnal de alarmă cu privire la situația lucrătorilor de la combinat, cei care au mai rămas, pentru că în ultimii ani au avut loc disponibilizări. Salariile mici nu sunt singura problema a lucrătorilor, aceștia spun că s-au săturat că privească zi de zi cum sunt demolate secții în care altădată munceau sute de suflete.
Sindicatul Valahia, activ în cadrul COŞ Târgovişte cu peste 500 membrii de sindicat, a cerut clasei politice să reanalizeze cadrul legal existent şi să iniţieze modificarea în regim de urgent a mai multor legi.
Sindicaliștii sunt dispuși să meargă până-n pânzele albe pentru a obține mai mult decât promisiunile de până acum. Aceștia au în plan o serie de proteste care se vor muta de la combinat și în fața Ministerului Economiei.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta