ȘI-A ÎMBRĂCAT COPACII PENTRU A-I FERI DE FRIG

ȘI-A ÎMBRĂCAT COPACII PENTRU A-I FERI DE FRIG

Temperaturile ridicate din ultimele zile au făcut ca plantații întregi de peri, meri, gutui și caiși să înmugurească mai devreme. În aceste condiții, vremea rea anunțată de meteorologi i-a pus pe jar pe pomicultori care se tem că anul acest cultura va fi compromisă. Un dâmbovițean nu a stat cu mâinile în sân și în loc să-și plângă de milă, s-a gandit să-și protejeze livada. Așa că s-a apucat și a îmbrăcat cu mantii din folie copacii care înmuguriseră. Omul spune că astfel se va bucura de roade bogate.

Din seria românul este inventiv la nevoie va facem astăzi cunoștință cu nea Costică, un dâmbovițean care nu poate sta locului nicio clipa și pentru care improvizațiile sunt la ordinea zilei. Absolvent al unui liceu cu profil agricol, nea Costică s-a gândit să pună în practică toate cunoștintele din tinerețe. Așa că a renunțat la traiul de la bloc și s-a mutat la casă în comuna Ulmi. Aici și-a plantat o livadă. Anul acesta a fost însă pentru el și pentru toți pomicultorii unul capricios. Copacii au înmugurit devreme, iar frigul și zăpada pot fi fatale culturilor. Așa că gospodarul nostru s-a gândit să-i protejeze.

Livada are 3000 de metri pătrați așa că nea Costică a putut aplica această soluție cu o investiție mică. Din păcate cei care deţin suprafeţe mari de păr şi cais este imposibil să intervină pentru protejarea pomilor în acest mod. Acolo unde nu a reușit să acopere la timp copacii, mugurii au fost deja compromiși.

Nea Costică nu este la prima improvizație de acest fel. Omul spune că nu poate sta locului și în propria gospodărie și-a confecționat solar și decorațiuni pentru grădină. Nu aruncă nimic. Ce poate, reciclează și transformă.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta