SE VISEAZĂ PROFESORI CU 2 ȘI 3 LA EXAMEN

SE VISEAZĂ PROFESORI CU 2 ȘI 3 LA EXAMEN

Rezultate rușinoase la examenul de titularizare. Nici măcar jumătate dintre candidații care vor să obțină un loc la catedră nu au reușit să promoveze. Viitorii dascăli au luat note mai mici decât elevii care au fost anul acesta în febra examenelor naționale. Cele mai slabe rezultate au fost obținute în județul Giurgiu.

Dacă la examenele naționale și bacalaureat elevii au obținut note decente și s-au lăudat cu promovabilitate peste 70%, nu același lucru pot spune și dascălii. Candidații la examenul de titularizare de anul acesta au obținut note rușinoase.

În regiunea Sud-Muntenia cele mai proaste rezultate au fost obținute de candidații din Giurgiu, cel mai slab județ din țară. A fost urmat de CălărașI, Teleorman și Dâmbovița unde nici 40% nu au reușit să promoveze cu nota 7 pentru a obține un post. Aproape jumătate dintre candidații din Ilfov, Argeș și Prahova au promovat.

PROMOVABILITATE NOTA 7 TITULARIZARE

GIURGIU- 24%

CĂLĂRAȘI-24,34%

TELEORMAN-35,29%

IALOMIȚA-36,08%

DÂMBOVIȚA-38,66%

ILFOV- 47,08%

ARGEȘ- 47,16%

PRAHOVA-50,80%

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații ar fi trebuit să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică. Contestaţiile se înregistrează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene , iar rezultatele finale se afişează în data de 25 iulie. Anul acesta 36 de candidaţi au fost eliminaţi de la examenul de titularizare după ce au încercat să copieze la proba scrisă.

REZULTATELE SUNT AFIȘATE PE SITE-UL MINISTERULUI EDUCAȚIEI:  http://titularizare.edu.ro/

Comenteaza

comentarii

reclama ta