SE RENUNŢĂ IAR LA TRASEUL TÂRGOVIŞTE-PITROŞIŢA

SE RENUNŢĂ IAR LA TRASEUL TÂRGOVIŞTE-PITROŞIŢA

La doi ani după ce ruta Târgovişte-Pietroşiţa a fost reintrodusă în transportul feroviar, CFR a anunţat că va renunţa, din nou, la ea. De la 1 martie, 100 de trasee din toată ţara vor dispărea din programul CFR, motivul fiind lipsa călătorilor şi costurile mari de întreţinere a garniturilor, care nu mai pot fi acoperite, întrucât s-au alocat mai puţini bani de la Guvern în acest an.

CFR a anunțat că renunță la aproximativ 100 de trasee feroviare de călători începând cu 1 martie. Pe listă figurează și trenurile R 9449, 9441, 9442, 9443, 9445, 9446, 9447, 9448, 9449, 9450 în relația Târgoviște-Pietroșița și retur, despre care CFR a anunțat că se anulează permanent.

Nu de mult timp şi trenurile private care circulau pe ruta Târgovişte-Ploieşti au fost scoase din circulaţie.

Sindicaliştii fac toate demersurile pentru a salva rutele puse pe lista neagră, mai ales pentru că acestea ar putea fi o alternativă eficientă în ceea ce priveşte transportul în comun atunci când DN 71, tronsonul Târgovişte-Pietroşiţa va intra în reabilitare şi circulaţia rutieră va fi îngreunată. La ruta Târgovişte-Pietroşiţa s-a mai renunţat şi în anul 2013 şi timp de doi ani s-au făcut nenumărate demersuri pentru reluarea circulaţiei feroviare în nordul judeţului Dâmboviţa. De fiecare dată, motivul este reprezentat de costurile de întreţinere.

În plus, materialul rulant este vechi, degradat şi nu mai poate merge la nesfârşit pe calea ferată, iar lipsa personalului de execuţie generează sistările anumitor rute. La fel de rău arată şi gările, în care nu s-a mai investit de ani de zile. Uşile vechi, care nu se mai închid, scârţăie la fiecare adiere de vânt, geamurile lipsesc din gara veche, scaunele sunt rupte, peronul aproape că nu mai există, iar nemulţumirile puţinilor călători care mai merg la gară sunt din ce în ce mai mari.

Printre cele 100 de rute care se vor scoase din circulaţie o regăsim şi pe cea spre Curtea de Argeş. Trenul Regio care circula pe traseul Pitești- Curtea de Argeș va fi scos din curculaţie. Decizia a fost deja transmisă oficial de către  CFR Călători Ministrului Transporturilor, Lucian Şova, acesta urmând a valida decizia CFR care ar putea intra în vigoare din prima zi a lunii martie.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta