SCORȚENI, O COMUNĂ „AȘA DA”

SCORȚENI, O COMUNĂ „AȘA DA”

 

 

Se poate și în zonele rurale. Copiii pot avea acces la dotări de ultimă generație, bătrânii pot fi sprijiniți, iar zona poate fi dezvoltată, dacă există interes și dorință. O demonstrează o comună din Prahova, unde infrastructura, educația și sănătatea sunt pe primul plan pentru administrația locală. Investițiile din ultimii ani au transformat în totalitate comuna.

În timp ce în alte localități din mediul rural oamenii se chinuie pe drumuri impracticabile, iar tinerii fără oportunități fug la oraș, într-o comună din Prahova am găsit un exemplu de AȘA DA. Comuna Scorțeni situată la 14 km depărtare de Câmpina și 25 de km de Ploiești este o zonă dezvoltată în care administrația locală și-a înțeles rostul și a muncit în slujba cetățenilor. Infrastructura a fost pusă la punct, au fost aduse utilități, iar școlile au fost modernizate. Aici la Scorțeni elevii beneficiează de aceleași condiții ca și colegii lor de la oraș. Au acces la calculator, săli de curs moderne și oportunități. Educația tinerilor este o prioritate în Scorțeni.

Îmbunătățirea nivelului de trai este datorată și exploatării petrolului din pădurile care înconjoară localitatea și astfel economia locală nu se mai limitează doar la agricultură. Companiile petroliere și-au făcut simțită prezența în zonă și au contribuit la dezvoltarea zonei. Nici bătrânii nu au fost uitați. Pentru ei a fost construit centrul pentru bătrâni din Mislea. Aici își duc ultimele zile într-o atmosferă liniștită, sunt ajutați și îngrijiți. Iar ajutorul continuă să vină și prin construirea altor așezăminte.

Biserica a fost ridicată cu sprijinul comunității.

Localnicii din Scorțeni păstrează și astăzi tradițiile din bătrâni și le transmit din generație în generație. Dovadă stau festivalurile din vară și de la începutul toamnei, unde ansamblurile de copii și tineri bucură întreaga comunitate.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta