ŞCOALA ÎNCEPE PE 14 SEPTEMBRIE

Anuntul presedintelui vine dupa ce acesta a avut o intalnire de lucru cu premierul si cu mai multi ministri. Decizia privind mersul fizic la școală se ia pentru fiecare școală în parte la nivel de județ, la propunerea școlii, a Inspectoratului, și se decide în Comandamentul județean pentru situații de urgență.

Klaus Iohannis a menționat faptul că, în prezent, după criteriile acceptate de OMS, Bucureștiul se încadrează în scenariul verde. Președintele a menționat faptul că, astăzi, majoritatea localităților din România se încadrează în scenariul verde. Doar 50 de localități, astăzi, s-ar încadra în scenariul roșu și 100 în scenariul galben. În plus , preşedintele a dat asigurări că Guvernul se va ocupa de dotarea şcolilor, în fucţie de nevoile necesare. În ceea ce priveşte tabletele pentru copiii din familiile defavorizate,

ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, că termenul de livrare pentru cele 250.000 de tablete este 10 septembrie, fiind solicitată şi asigurarea conexiunii la internet. Anisie a precizat că Ministerul Educaţiei pregăteşte şi achiziţia a 74.000 de laptopuri pentru 1.100 de licee.

„La momentul acesta Guvernul a alocat banii necesari pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete pentru acei copii din mediile defavorizate. Sunt copii care au nevoie de aceste echipamente electronice. În acelaşi timp, Ministerul Educaţiei pregăteşte (…) achiziţia a 74.000 de laptopuri pentru peste 1.100 de licee. Prin urmare, achiziţie pentru liceu – 74.000 laptopuri, achiziţie pentru copiii din familiile defavorizate – 250.000 de tablete. Ne preocupă ca în septembrie să începem şcoala, noi ne dorim în sala de curs, dar dacă situaţia epidemiologică o va impune, să putem folosi ca alternativă învăţământul online”, a precizat Anisie la Antena 3.

Comenteaza

comentarii

reclama ta