SCANDAL ÎNTRE PRIMAR ŞI CONTABILĂ

SCANDAL ÎNTRE PRIMAR ŞI CONTABILĂ

VÂRFURI, DÂMBOVIŢA

Scandal de proporţii la primăria comunei dâmboviţene Vârfuri! Primarul şi contabila nu se pot înţelege absolut deloc, iar neînţelegerile au depăşit graniţele localităţii. Pe mesele autorităţilor judeţene au ajuns sesizări , în care edilul foloseşte expresii cu conotaţie sexuală la adresa contabilei. Femeia spune că nu poate discuta cu ordonatorul de credite şi îl acuză pe primar că vrea să o dea afară nu doar din primărie, ci şi din localitate.

Primarul a trimis o adresă către ITM, nemulţumit de modul în care contabila face plăţile pentru proiectele executate în localitate. Inspectoratul Teritorial de Muncă a trimis un plan de măsuri pe care administraţia locală ar fi trebuit să le aplice, iar contabila ar fi spus că nu autorizează plata. Aceasta a fost picătura care a umplut paharul, pentru că primarul are probleme cu funcţionarul public de doi ani. Slobod la gură, acesta se plânge de cele suferite de-a lungul timpului, dar, în acelaşi timp, îşi recunoaşte şi greşelile pe care le-a făcut, semnând… ca primarul.

Mai mult decât atât, edilul şef îşi reproşează faptul că nu a fost în stare să facă o comisie de disciplină, care l-ar fi scăpat de toate problemele.

Primar de 17 ani, Petre Iuga are propria sa listă de eforturi, pe care spune că le-a depus de-a lungul anilor şi de care nu ţin cont nici contabila, nici autorităţile judeţene.

Contabila Gorgeta Stoica spune că nu poate discuta cu edilul şef şi că ultima dată au vorbit în luna decembrie.

Contabila spune că aşteaptă ca primarul să intre în legalitate. De aceea a făcut demersuri către ISC, către Prefectură, pentru că au fost efectuate plăţi pentru drum şi pentru şcoală, fără a avea prevederea legală. Funcţionarul public spune că va continua să îşi facă treaba ca şi până acum, fără să se lase afectată de presiunile ordonatorului de credite.

Localnicii se feresc să comenteze scandalul dintre cei doi, dar recunosc că primarul îşi iese des din minţi şi aruncă cu injurii în stânga şi-n dreapta.

Nu doar că vorbeşte urât, dar primarul şi-a lipit si un afiş cu un mesaj pe propria maşină, pentru cei care îl critică.

Cu gura mare, aşa cum îl ştiu sătenii, Petre Iuga rămâne la primărie, la cei 68 de ani pe care îi are, până când vor decide autorităţile centrale, care îl anchetează pentru incompatibilitate şi alte abateri.

Comenteaza

comentarii

reclama ta