SCANDAL CU PIETRE LA FINTA

SCANDAL CU PIETRE LA FINTA

E razboi intre o falmilie din localitatea Finta si conducerea primariei. Autoritatile vor cu orice pret sa le darame un gard pe motiv ca ar fi construit pe domeniul public. Oamenii se jura ca au documente care atesta proprietatea. Astazi autoritatile au venit cu doua buldozere sa distruga constructia. Insa, au fost  puse pe fuga cu pietre.

Primarul sustine ca terenul pe care oamenii au construit respectivul gard, apartine domeniului public, iar in urma cu multi ani, in zona era amenajata o piata agroalimentara. Asa ca i-a instiintat pe oameni sa-si darame  constuctia, lucru ce nu s-a intamplat.

Pe de alta parte, membrii familiei Cojocaru sustin ca au toate actele legale si ca terenul este mostenire de sute de ani. Detin titlu de proprietate, certificat de urbanism, dar si autorizatie de constructie pentru gard. In plus, spun ca se afla si in litigiu cu primaria si ca, potrivt legii, administratia locala trebuie sa astepte verdictul instantei de judecata.

Oamenii sustin de asemenea ca insusi primarul si-ar fi dat acordul pentru respectiva suprafata de teren, anul acesta, cand a semnat un document necesar intocmirii unui proiect la APIA.

Viceceprimarul, care si el ar fi semnat niste documente, aproape ca nu mai stie ce a facut.

Dincolo de tot scandalul oamenii sustin clar ca ei sunt proprietarii de drept si se lupta pana-n panzele albe pentru dreptate. S-au pregatit chiar cu sticle incendiare, pe care cel mai probabil le-ar fi folosit daca spiritele nu se calmau, iar politia venita la fata locului nu ar fi amanat demolarea pana la solutionarea procesului in instanta.

Urmatorul termen in proces ar fi peste trei saptamani. Pana atunci insa, batrana care a aruncat cu pietre in gemurile buldozerului, s-a ales cu amenda si dosar penal de distrugere.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Loredan Bouroșu

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta