SAT AMENINȚAT DE ALUNECĂRILE DE TEREN

SAT AMENINȚAT DE ALUNECĂRILE DE TEREN

 

Un sat întreg din comuna dâmboviţeană Glodeni este ameninţat de alunecările de teren. Pământul a luat-o la vale din senin, iar şapte case sunt afectate până în acest moment. Alunecarea avansează atât pe drumul comunal, cât şi prin grădinile din spatele caselor, iar autorităţile nu au nicio soluţie.

Satul Guşoiu aproape că s-a rupt în două de aproximativ două săptămâni, de când pământul a luat-o la vale. Momentan, sunt 7 case afectate şi şi zeci sau chiar sute de case în pericol. Până acum a fost evacuată o familie, iar o alta a decis de bună voie să plece din locuinţă de teamă ca nu cumva să se dărâme casa peste ei.

Alunecările de teren au afectat reţeaua de apă, iar firele de curent s-au întins la maxim pentru că stâlpii s-au aplecat.

Acest bărbat locuieşte singur şi se teme în permanenţă pentru viaţa sa. Pereţii crapă rând pe rând, iar locuinţa sa umilă se poate prăbuşi în orice moment.

Casele din Guşoiu secundar sunt încercuite de alunecările de teren, iar riscul ca furia naturii să ajungă şi în Guşoiu principal este destul de mare.

Alunecări de teren s-au produs în mai multe zone din localitate. Pământul s-a rupt pe o suprafaţă mai mare de doi kilometri pătraţi.

Autorităţile locale aşteaptă o echipă de geologi, care să încerce să găsească o soluţie pentru acest dezastru natural. Până când pământul nu se va stabiliza nimeni nu poate interveni. În funcţie de evoluţia alunecării, localnicii vor fi evacuaţi din propriile locuinţe.

 

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta